Slim laadplein elektrisch vervoer bij Provincie Zuid-Holland

In de parkeergarage van Provincie Zuid-Holland is het nu mogelijk om elektrische auto’s en fietsen op te laden op een ‘slim laadplein’. Geen afzonderlijke laadpaal per parkeerplaats meer. Met dit innovatieve concept van EVSmart kunnen er vanuit één onzichtbaar basisstation meerdere elektrische auto’s worden aangesloten. In de parkeergarage zijn 25 oplaadpunten voor elektrische auto’s en 24 voor elektrische fietsen gerealiseerd.

Volgens Bram Coremans, oprichter van EVSmart zorgt dit laadconcept voor ongekende vrijheid. “De aansluitpunten zijn zo klein dat deze ingebouwd kunnen worden in allerlei aanwezige elementen zoals plantenbakken, muurtjes en lantaarnpalen. Tegelijkertijd zijn de kosten per parkeerplaats zo laag dat het niet langer nodig is om de laadplekken met kruizen vrij te houden. Prijs is geen beperking om een heel parkeerterrein of straat te voorzien van laadpunten.”

Is dit de oplossing voor schaarse, gereserveerde parkeerplaatsen voor elektrisch laden in een straat of parkeerterrein in uw gemeente?

Lees het volledige artikel over Slim laadplein elektrisch vervoer op de website van Provincie Zuid-Holland.