Slimme weg N205 is klaar voor start realtime informatiedienst Talking Traffic

Realtime verkeersinformatie is nu verkrijgbaar voor weggebruikers via een app voor de smartphone.  Deze actuele en op maat gemaakte reisinformatie zoals naderend filegevaar, stilstaand verkeer en plotseling veranderende lokale weersomstandigheden, wordt aangeboden door het samenwerkingsverband Talking Traffic. Deze slimme live-dienst zorgt volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat niet alleen voor meer reisgemak, maar ook voor een betere doorstroming en meer verkeersveiligheid.

De N205 in de Provincie Noord-Holland is volledig uitgerust met slimme verkeerslichten. Vandaag werd live gedemonstreerd hoe weggebruikers via de app op hun smartphone te zien krijgen hoe lang het nog duurt voor dat een stoplicht op groen gaat.

Meer relevante actuele reisinformatie wordt binnenkort verwacht, zoals beschikbare parkeerplaatsen of spits- en plusstroken en ook snelheidsadviezen om groen licht te halen. Door de realtime informatie fungeert de dienst niet alleen als navigatie, maar voorziet het weggebruikers ook van tactische reisondersteuning.

Lees het volledige artikel over de live verkeersinformatiedienst van Talking Traffic op de website van de Rijksoverheid. Lees het volledige artikel over de slimme weg N205 op de website van de Provincie Noord-Holland.